Planen var å lage en vakker marsipandame med et tynt og fint sjokoladetrekk. Omtrent som Nidars marsipangriser. Det ble litt mer ruglete sjokolade enn planlagt.
Jeg kunne ha brukt den 18cm høye figuren jeg laget til såpestøp én gang til. Jeg likte ikke at den var så stor. For mye marsipan, rett og slett. Jeg hadde en prøve der jeg bare fyllte noe av den store formen med marsipan. Torsoen ble satt på en pinne.
Jeg laget en ny gipsform med en midre dame. Formen ble laget på samme måte som beskrevet på siden om såpestøp. Ca 150 gram ferdig dame er OK størrelse.
Formene ble smurt inn med olje. Fylte en halv dame i hver form med marsipan og klemte sammen. Marsipanen slapp formen uten problemer.
Jeg laget et lite ‘skjelett’ som holder figuren oppe. Figuren faller ikke sammen eller til siden. En liten treplate, 3x3cm, 3mm tykk og med en 6 cm lang tannpirker som står rett opp. Jeg stakk tannpirkeren inn i bunnen av figuren og dekket platen med marsipan og sjokolade.
Sjokolade
Fant oppskrift med fremgangsmåte for blank sjokolade til trekk på konfekt. Smelter to plater mørk sjokolade i vannbad og varmer til 50-55 grader. Knekker en tredje plate i biter og rører den inn i massen. Jobber med sjokolademasse som er 32 grader.
Det ble ikke så tynt og elegant trekk som planlagt. Jeg dro av litt med lillefingeren der det dannet seg klumper. Det ble litt ruglete, men akseptert som bra nok. Blandet inn 10 % Delfiafett, som det sto i en av oppskriftne. Det så ut til at sjokoladen rant av litt lettere. Kunne sikkert prøvd 30% Delfiafett.
Gå til: